PUBLICITAT

Fundació BPA col·labora en la formació de voluntaris

  • Cooperand cerca persones formades per ajudar els nens bolivians
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La presidenta de Cooperand i la directora de la Fundació Privada BPA, Carme Garcia, ahir Foto: ÀLEX LARA

Santa Cruz de la Sierra és la ciutat de Bolívia que té el nombre més elevat de nens i joves vivint al carrer. L'ONG andorrana Cooperand fa deu anys que treballa amb aquest col·lectiu i col·labora amb nou cases d'acollida de la zona que atenen més de 2.000 nens. Aquesta ONG envia a voluntaris els mesos d'estiu per ajudar en les tasques necessàries, i amb l'objectiu que el voluntaris puguin aprofitar tot el temps de l'estada, i «no es perdin dos setmanes amb el que representa el xoc cultural i de la situació en que es troben», tal i com va explicar Carla Riestra, la presidenta de Cooperand, es vol avançar en la formació prèvia. Això és podrà dura a terme aquest any gràcies a la col·laboració de la Fundació BPA, que donarà suport al programa de formació i permetrà proporcionar els recursos didàctics necessaris. La gerent de la Fundació, Carme Garcia, va dir ahir que «aquesta formació també repercutirà en favor de la societat andorrana, ja que aquests voluntaris després podran aplicar tot el que han aprés a les entitats del país que treballa amb gent que pateix dificultats»; tot i que la situació «no té res a veure, la gent que és i aprèn com ser solidari, ho és allà i aquí».

LA FORMACIÓ / Els cursos de formació de voluntaris tindran lloc de febrer a juny, en sessions de tres hores els dissabtes al matí. L'objectiu és introduir els participants en la problemàtica dels nens al carrer i desenvolupar estratègies per aprofitar millor els recursos disponibles.

El secretari de Cooperand, Sergio Würth, va explicar que aquest any «volem sumar més voluntaris, tot i que no més de 20 persones». Els responsables de la organització van remarcar ahir la importància d'animar a participar-hi a la gent formada: «infermeres, psicòlegs, etc són molt necessaris», tot i que «les tasques a realitzar són de tot tipus, així que qualsevol persona pot ajudar». La formació ni tindrà cap cost, de fet, els voluntaris només han de costejar-se el bitllet d'avió i la assegurança mèdica. Les preinscripcions estaran obertes fins a finals de gener.

educació digital/D'altra banda, Riestra va informar que un dels objectius de l'ONG és que els nens i nenes de les cases d'acollida tinguin una sortida professional «amb més demanda» que els oficis tradicionals. Per aquest motiu han iniciat un projecte d'educació digital perquè un cop acabin la secundària puguin accedir a llocs de treball més qualificats i reinserir-se en la societat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT